ПРОДУКТИ

ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЗОРЕЦА ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 26
Слаба статияОтлична статия 
Топлоизолацията – това е една от основните функции на прозореца.Нека разгледаме от къде се губи топлината в сградите.
На първо място това е  прозореца -загуба около 37 %;.от покрива - около 15 %; стените - 33 % ;около 15 % от пода.     
Именно затова топлоизолацията е eдно от основните предимства на PVC  прозорецa,който създава комфортна атмосфера и пести нашите пари за отопление намалявайки безполезното отопляване на улицата и атмосферата.

Лошите топлоизолиращи свойства на прозореца неизбежно водят до едно студено излъчване и често до появата на конденз по него и околните части на стената.
Още едно важно качество на прозореца – неговата звукоизолация. При  съвременните прозорци тя се определя от стъклопакета.
Даже на пръв поглед се забелязва ,че основната площ от прозореца е стъклопакета т.е. от конструкцията и качеството му най-вече зависи добрата звукоизолация.Изолация от шума се нарича намаляването на звуковата енергия при преминаването и през преграда.Често срещано е заблуждението,че колкото е по-дебел стъклопакета, толкова е по - добра  звукоизолацията.На практика е много по-важно да се подбере правилно конструкцията на стъклопакета т.е. елементите от които той е съставен.
За увеличаване на звукоизолацията при запазване на неговата обща дебелина е достатъчно използването на стъкла с различна дебелина например 6мм за външното стъкло и 4мм за вътрешното.Това е най-лесният и достъпен начин /и най-евтин/ за повишаване на звукоизолацията ,при това чувствително.
Използването на троен стъклопакет е също много добър начин за увеличаване на звукоизолацията ,като едновременно с това значително се повишава и топлоизолацията.Недостатък при него е само по – високата цена.Важно при тройният стъклопакет е различната широчина на въздушните камери,/ което се постига с различна дебелина на дистанционера/,като по този начин се избягва резонанса на звука и звукоизолацията наистина е впечатляваща.
Херметичността на гумените уплътнения също играят важна роля за звукоизолацията.При лошо уплътняване задължително ще чувате уличният шум.
Немаловажна функция на прозореца е обеспечаването на въздухообмена в помещенията.Вентилацията е необходима не само за премахване на неприятните миризми в стаята,но и за осигуряване на нормална влажност на въздуха в стаята.Доста често при подмяната на старите дървени прозорци с пластмасови по стъклопакета на места се появява конденз.Една от причините е лошата вентилация на помещението/при старите дървени  прозорци не е имало този проблем поради липсата на добри гумени уплътнения и естественото вентилиране на прозореца/.По този начин едно от основните предимства на ПВЦ прозореца – неговата херметичност - при липса на добра вентилация на помещението - може да се окаже недостатък.В 97 от 100 случая появата на конденз по стъклопакета е причинена от лошата вентилация и рядкото проветряване на стаите.
И прозорците се нуждаят от въздух за дишане:.
 
  

Защо проветряването е така важно:
Новите енергоспестяващи прозорци затварят плътно. Много плътно. Нищо ме може да премине случайно тази бариера. Така влажността и старият въздух вече не се обменят автоматично. Това ще рече, че ако се проветрява нередовно или недостатъчно, ще се стигне до отлагането на конденз и последващи щети по зидарията както и до образуване на мухъл по прозоречната конструкция и в самото помещение. Поради често по-ниските температури особено застрашени са банята, кухнята и спалните помещения.

Постоянно добър микроклимат в помещенията.

Добрият микроклимат е задължителен за нашето усещане за комфорт. Поради това във всекидневните и спалните помещения трябва постоянно да се проветрява. Така едновременно Вие правите нещо добро за Вашето здраве и за опазване и за опазването на помещенията