ПРОДУКТИ

ЗАЩО ИМА КОНДЕНЗ ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 54
Слаба статияОтлична статия 
В 97 от 100 случая появата на конденз по стъклопакета е причинена от лошата вентилация и рядкото проветряване на стаите.Една от важните функции на прозореца е обеспечаването на въздухообмена в помещенията.Вентилацията е необходима не само за премахване на неприятните миризми в стаята,но и за осигуряване на нормална влажност на въздуха.Доста често при подмяната на старите дървени прозорци с пластмасови по стъклопакета на места се появява конденз.Една от причините е лошата вентилация на помещението/при старите дървени  прозорци не е имало този проблем поради липсата на добри гумени уплътнения и естественото вентилиране на прозореца/.По този начин едно от основните предимства на ПВЦ прозореца – неговата херметичност - при липса на добра вентилация на помещението - може да се окаже недостатък..И прозорците се нуждаят от въздух за дишане:.
 
  

Защо проветряването е така важно:
Новите енергоспестяващи прозорци затварят плътно. Много плътно. Нищо не може да премине случайно тази бариера. Така влажността и старият въздух вече не се обменят автоматично. Това ще рече, че ако се проветрява нередовно или недостатъчно, ще се стигне до отлагането на конденз и последващи щети по зидарията както и до образуване на мухъл по прозоречната конструкция и в самото помещение. Поради често по-ниските температури особено застрашени са банята, кухнята и спалните помещения.
 
 Постоянно добър микроклимат в помещенията.
Добрият микроклимат е задължителен за нашето усещане за комфорт. Поради това във всекидневните и спалните помещения трябва постоянно да се проветрява. Така едновременно Вие правите нещо добро за Вашето здраве и  за опазването на помещенията